منتديات بندق الاسطورة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

بعض الاكلات المصرية

اذهب الى الأسفل

بعض الاكلات المصرية Empty بعض الاكلات المصرية

مُساهمة من طرف شهــ سكرــد الإثنين ديسمبر 10, 2007 8:26 am

الحمام المحشى


المقادير :

( مطلوب)حمام بعدد افراد الاسرة او حسب الرغبة) .
كوب أرز _ أو حسب عدد الحمام
ملعقة صغيرة فلفل أسود
ملعقة صغيرة ملح _ بهارات _ ملعقة كبيرة كمون .
الكبد والقوانص بتاعة الحمام (بعد تقطيعهم لقطع صغيرة)
بصلة كبيرة أو بصلتين متوسطتي الحجم
ورق لورا _ 2 فص حبهان _ 2 فص مستكة _ 2 ملعقة كبيرة سمنة
(سمن و زيت للتحمير )

الطريقة:

- قومي بخلط البصل مع الملح والبهار والكمون والفلفل الأسود
- قومي بإضافة الكبد والقوانص المقطعين إلى الخليط
-اغسلي الأرز
- ضعي الخليط كله على الأرز مع السمنة و اخلطية كويس
- أبدأي بحشو الحمام واحدة واحدة
من الأسفل ومن عند الرقبة فوق (بشرط انك ما تمليش الحمامة بالحشو لأن الأرز يينفش وبيذيد فى الماء اثناء السلق
- اقفلى الحمام المحشي بوضع الرجلين فى الفتحة اللى تحت او خيطية بابرة و فتلة)
- ضعي الحمام في ماءمغلى وبصلة صغيرة وأوراق اللورا و ملح و كمون. مع ملاحظة ان تكون الحلة كبيرة عشان لو الحلة صغيرة على الحمام ممكن رجلين الحمام يقطع الحمام اللى جنبه على النار
-بعد ما يستوى نص سوا بنشيلة من الشوربة و نشوحة فى حلة تانية فيها ملعقة سمنة و الحبهان و المستكة ثم نصب عليهم الشوربه لحد ما الحمام يستوى
-بعد السوى تشيلية بالراحة فى طبق لحد ما يبرد
-ثم تحمرية فى مقلاية بها زيت و سمن


و بالهناء و الشفا






طريقة عمل العصاج







المقادير:

نص كيلو لحمة مفرومة _ بصلة متوسطة مفرومة ناعم _ملح فلفل اسود _2 ملعقة كبيرة سمن _ بهارات لحمة


الطريقه:



اضع السمن على النار الى ان يسخن ثم اضع البصل الى ان يصفر ثم اضع اللحمة المفرومة و اقلب واحدة واحدة بالمعلقة الى ان تستوى و يصبح لونها بنى اتبلها و اقلب ثم اشيلها من على النار .( اذا كنت عايزة العصاج بالصلصة اضيف للحمة على النار 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم و نص كوب ماء و اخليها تيتوى و تتسبك)






ثانيا طريقة عمل البشاميل






المقادير :

3ملعقة كبيرة سمن _2 ملعقة كبيرة دقيق_ حليب -ملح فلفل-_ 2 بيضة مضروبة بالشوكة _ ملعقة كبيرة قشطة

الطريقه :



اعمل البشاميل احسن فى حاجة غويطة اضع السمن على النار الى ان يسيح
اضع الدقيق على نار هادية و اقلب تقليبة بسرعة
ابدء بالراحة انزل الحليب الدافى بايدى الشمال و ايدى اليمين عمالة تقلب بسرعة بحركة دائرية و هكذا الى ان اصل بالبشاميل الى التخن اللى انا عيزاة اضع التوابل و البيض و اقلب تقليبة ثم اضع القشطة و اطفى النار و اقلب تقليبة






صينية المكرونة بالبشاميل





المقادير:

بشاميل كيس مكرونة فرن (ريجينا )_ 2 بيضة مضروبين بالشوكة_ و عليهم رشة ملح و فلفل_ 3ملعقة كبيرة جبنة رومى مبشورة

الطريقه :

اسلق المكرونة فى ماء مغلى مع زرة ملح و ملعقة زيت
اصفيها من ماء السلق و اشطفها كويس بالماء البارد واصفيها فى المصفاة
احضر صينية و ادهنها بشاميل مش سمنة
اضع البيض المضروب على المكرونة و اخلط بايدى كويس
ثم اضع بشاميل على المكرونة و الجبنة المبشورة و اقلب اقلب المكرونة لحد بالنظر لما الاقيها كلها فيها بشاميل كويس
اضع نص المكرونة فى الصينية و اسوية كويس ثم اضع العصاج اللى يصلصة و اسويه كويس ثم اضع باقى المكرونه و اسويها ثم اضع بشاميل على الوجة و افردة و اسوية كويس ثم ارش على الوش ملعقة كبيرة جبنة مبشورة و بيضة مضروبة ادخلها فرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى و وشها حيحمر
وممكن برضة لما تطلع من الفرن تغطى الصينية حتلا قيها طريت و


بالهنا و الشفا



......................... ......................


بالنسبة للحمة المفرومة ممكن تعصجيها و حقولك ازاى ؟؟ وبعد ماتبرد تعبيها فى اكياس نايلون و تحطيها فى الفريزر ( عشان الصوانى _ المكرونة و الكوسة و المسقعة والخرشوف و البطاطس المحشية......الخ) يعنى الكيس الواحد يعمل صينية واحدة
- أو يتبل بالبصل و الثوم و الخضرة و التوابل و تشكلية زى ما انتى عايزة (مثل الكفتة) اما كور لداوود باشا او صوابع للشوى او صينية او بانية وذلك بعد عمل الكفتة تر صصيها جنب بعض فى طبق فل و تحطى الطبق فى كيس نايلون



-بانسبة البفتيك و الفراخ البانيه نتبلها و نحطها في أكياس في الفريزر ولما نخرجها اما نضعها على طول فى بيض و بقسماط و نحمرها او نحطها زى ماهيا فى صينية وتبقى صينية لحمة بالبصل او فراخ بالبصل .



-الفراخ المخلية من العظم ممكن تحشيها مثلا بالخضروات و تلفيها فى ورقة فويل و تحطيها فى الفريزر ولما تخرجيها على السوى على طول .







الحمام




............
ينظف جيدا و يتبل و يوضع فى طبق فويل فى الفريزر و لما تطلعية تعملية صينية كولبست.








السمــــــــــك





تنظف جيدا و تتبل و توضع في الأكياس ثم توضع في الفريزر حتى الاستعمال تخرجية و تحطية فى الدقيق و تقلية فى الذبت.
-اما السمك البانية مثل( فيلية البلطى او قشر البياض) تتبلية بس و تحطية فى كيس نايلون .ولما يطلع تحطية فى بيض و بقسماط






طبق مكرونة اسباجتي





المقادير:


كيس مكرونة اسباجتي مقطع 3 اقسام <<<<< عشان المكرونة متكونش طويلة اوي و تبقى اسهل في الاكل

4 او 5 بصلات كبار

5 شرايح هامبورجر أو فرانكفورتر أو هوت دوج

4 وحدات فلفل اخضر (رومي)

ملح و فلفل اسود و كاري و رشة بهارات

3 ملاعق كبيرة خل

3 فصوص توم كبار

سمن او اي نوع زيت تفضلوه

الطريقة:

نسلق المكرونة و نخليها على جنب

نقطع البصل اربع ارباع و بعدين شرايح عريضة و نقلبها في المادة الدهنية اللي عندنا. و بعدين نقطع الفلفل الاخضر اربع ارباع و بعدين شرايح عريضة و نقلبه مع البصل و بعدين التوم نقطعه شرايح رفيعة جدا جدا و نقلب معاهم و بعدين البرجر او الهوت دوج يقطع مكعبات و يتقلب معاهم و بعدين نضيف التوابل و الخل و نضيف شوية ماء و نقلب و كل شوية نضيف شوية ماء صغيرين اوي بس عشان البرجر يستوي، و لما يستوي تماما و برضه يكون فيه شوية ماء على خفيف نضيف له المكرونة و نقلبها كويس و لما تسخن نطفي عليها. و نقدمها مع الكاتشب و المستردة و المايونيز. صدقوني اكلة تحفة!!! و خفيفة جدا على المعدة و ممكن تكون عشاء او غدا او حتى فطار متأخر، لانها مش تقيلة على المعدة ابدا








الكبدة الاسكندراني






المقادير

1\2 ك كبدة (طبعا الكميات ترجع لكل واحد)

3 بصلات وسط

3 حبات فلفل رومي (بارد)

2 حبة طماطم

ملح و فلفل أسود و بهارات

فصين ثوم مدقوقين

ملعتين كبار صلصة طماطم

1\2 ملعقة خل

زيت ذرة


الطريقة:

تقطع الكبدة مكعبات صغيرة. يقطع البصل كالاتي: كل بصلة تقطع أربع إرباع و بعدين تقطعيها شرايح رقيقة نوعا. الفلفل برضه يقطع نصفين و بعدين شرايح رقيقة. الطماطم برضه نقطعها اربع ارباع و تقطع شرايح رقيقة.

نجيب الطاسة التيفال و نضع فيها الزيت لكن مش كتير ممكن ملعقة طعام أو اتنين. نضع البصل و نقلب حتى يذبل و لكن لا يصفر ثم نضيف الفلفل و نقلب حتى يذبل الفلفل كمان ثم نضيف الطماطم مع التقليب حتى تختلط بالباقي. ثم نضيف الكبدة و نقلب و نتبلها بالتوابل المذكورة. أما الخل و الصلصة و الثوم الدقوق نخلطهم مع ذرة سكر و نقلبهم كويس لحد ميبقى عامل زي الكاتشب و نضيفهم الى الكبدة بعد نضجها و لو محتاجة نقطة ميه ممكن نضيف شوية لكن الأفضل نسويها على نار هادية تقوم الكبدة تنزل المية اللي فيها و لا نحتاج مية من برة. و تقلب ثم تطفي النار. و تؤكل مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء.






الدجاج البروست








المقادير:

دجاجة

بصل- ملح و قلقل و بهارات- ليمون- خل

دقيق

زيت للقلي


الطريقة:

نقطع الدجاجة 8 قطع و نعمل شقوق بالسكينة في كل قطعة

نضرب البصل في الخلاط و نضيف له التوابل و الليمون و الخل ثم نتبل الدجاج و نحاول نضع التتبيلة في الشقوق اللي عملناها.

نترك الدجاج المتبل في الثلاجة يوم كامل (كل ما تركت أطول كل ما شربت من التتبيلة اكتر و أنا مرة تبلتها و تركتها في الديب فريزر اسبوع و بعدين عملتها و كانت روعة!!)

نضع الزيت الغزير على النار حتى يسخن و بعدين نغمس كل قطعة دجاج في الدقيق (بدون بيض) ثم نقلي القطع على نار متوسطة (لأنها لو حامية الدجاج يستوي من الخارج و ميستويش حلو من جوة و لو هادية حتاخد وقت كتير قوي انتي اتحكمي في النار احسن)

تخرج ذهبية اللون و نضعها على مناديل ورقية لتمتص الزيت ثم تقدم مع السلطات و الخبز او المكرونة
شهــ سكرــد
شهــ سكرــد
Admin

انثى
عدد الرسائل : 107
العمر : 30
العمل/الترفيه : البحث عن كل مايخص تامر حسنى
المزاج : عال
تاريخ التسجيل : 22/11/2007

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى